Явно има политически мотив в причините, подтикнали извършителя на покушението срещу

...
Явно има политически мотив в причините, подтикнали извършителя на покушението срещу
Коментари Харесай

Журналистът Веселин Вачков: Атаката срещу Фицо ще задълбочи разделението в Словакия

Явно има политически претекст в аргументите, подтикнали причинителя на покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо. Това мнение изрази в изявление за БНР чешкият публицист от български генезис Веселин Вачков, основен редактор на вестник " Лидове вести ".

Като означи профила на причинителя на покушението – възрастен мъж на 71 година, симпатизант на обединения с консервативни възгледи, каквито са и тези на простреляния Роберт Фицо, журналистът посочи: " По всичко наподобява, че става дума за човек, който е работил независимо. Няма издирван резултат от политически партии или някакви други сили. Това е негово решение. Дали е повлияно от настроенията в страната, не е ясно. Все още е рано да търсим огромни схеми зад случилото се. "

В навечерието на наближаващите европейски избори Вачков изрази опасения, че това събитие ще задълбочи така и така огромните разделяне и поляризация в Словакия.

" Първите мнения са свързани с това, че словашкото общество е мощно разединено, мина през две доста гневни изборни акции ", уточни той.

Може да се чакат някакви мерки за усилване охраната на висшите държавни служители, позволява Веселин Вачков. По думите му, до момента на следващия изстрел – четвърти или пети, би следвало телохранителите на словашкия министър председател към този момент да са реагирали, с цел да спрат нападателя.

" Групичката от хора, сред които е бил стрелецът, е била в действителност малка – по-малко от 10 индивида са били, тъй че очевидно е имало подценяване на обстановката. Това ще бъде една от тематиките идващите дни, откакто Фицо излезе от болничното заведение. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР